Fritidspedagog till Umeå Montessoriskola

Umeå Montessoriskola är den lilla skolan med det stora hjärtat. Skolan välkomnar olikhet, hos oss får du vara dig själv. Vi tror att trygghet och självständighet är förutsättningar för ett lustfyllt lärande.

Umeå Montessoriskola är en fristående F-6 skola belägen mitt i den vackra skulpturparken på Umedalen. Här möts våra elever av öppna ljusa lokaler i en stimulerande miljö. Läsåret 2019/2020 kommer 77 elever vara inskrivna på skolan, fördelade i tre grupper, förskoleklass-åk 1, åk 2-3 och åk 4-6. En stor del av eleverna är också inskrivna i skolans fritidshem.

Skolan är ett personalkooperativ med engagerade och drivna medarbetare. Skolan har funnits i flera år men kooperativet startade 14 augusti 2017 och vi söker nu en till fritidspedagog.

På vår skola får eleven frihet med ansvar då vår verksamhet inspireras av Montessoripedagogiken. Montessoripedagogiken ger oss möjlighet att se varje elevs unika behov och egna drivkraft att lära. Utifrån den kraften utformar vi undervisningen på så sätt att det skapar nyfikenhet och ett lärande för livet.

Vi söker en fritidspedagog till skolans fritidshem.

Din profil

Du är högskoleutbildad fritidspedagog/lärare i fritidshem, väl förtrogen med läroplan och uppdrag, har god förmåga att uttrycka dig i skrift och tal.

Du har god samarbetsförmåga, lätt att skapa relationer och samverka med både elever, vårdnadshavare och kollegor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av yrket och tycker om tydlig struktur. Dina arbetsuppgifter kommer att vara att ansvara för planering, genomförande samt för att utveckla skolans fritidsverksamhet tillsammans med elever och övriga kollegor på skolan.. Eftersom skolan är Montessori inspirerad så är erfarenhet/kunskap av pedagogiken meriterande.

Vi erbjuder dig fantastiska elever, engagerade kollegor, fina lokaler, stor möjlighet till påverkan och utveckling samt ett nära samarbete med skola.

Tjänsten är mellan 80-100% och gäller från augusti 2019.

Facklig kontaktperson är Olof Fahlgren 073-124 54 49

Ansökan skickas till maria.viksten@umeamontessoriskola.se
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Vikariera hos oss

Är du intresserad av att jobba som vikarie hos? Hör av dig till info@umeamontessoriskola.se